Artikkel

Sammenligning av Norgesplasters Antibakterielle Honning og Manuka-honning

Norgesplasters Antibakterielle Sårsalve kombinerer medisinsk honning, vitamin C og vitamin E.

Medisinsk honning

Medisinsk honning er nøye behandlet og sterilisert organisk honning som brukes til medisinsk bruk på sår. Det er forskjellig fra vanlig honning som konsumeres som et matprodukt; den har strenge kriterier for å garantere kvaliteten, sikkerheten og effektiviteten for medisinsk bruk, og må være fri for forurensende stoffer og giftige stoffer.

Den er naturlig antibakteriell og brukes til å forbedre sårhelingsprosessen, forebygge infeksjoner og redusere risikoen for arrdannelse. Honning av medisinsk kvalitet kan brukes på en rekke sår: infiserte sår, kutt, skrubbsår, operasjonssår, diabetiske sår samt 1. og 2. grads forbrenning, og den er effektiv selv i de mest alvorlige tilfellene.

Den viktigste fordelen med medisinsk honning er dens sterke sårhelende egenskaper. Den er basert på to hovedpilarer: de pro-helende egenskapene som forbedrer sårheling og dens antimikrobielle aktivitet som løser og forhindrer infeksjoner.

 

Hva er Manuka-honning?

Manuka-honning er en type honning av medisinsk kvalitet utledet fra nektaren til Manuka-treet i New Zealand. Den er kjent for sine unike antibakterielle egenskaper og brukes ofte i sin rene form uten noen ekstra ingredienser. Den karakteristiske faktoren til manukahonning er dens høye konsentrasjon av metylglyoksal (MGO), som er en naturlig forekommende forbindelse som er ansvarlig for dens antibakterielle aktivitet.

Fordelene med manuka honning er dens antibakterielle egenskaper, at den fremmer sårheling, forhindrer infeksjoner og reduserer risikoen for arrdannelse. Det er imidlertid verdt å merke seg at noen individer kan oppleve en midlertidig stikkende følelse eller ubehag på grunn av den høye konsentrasjonen av honning. Videre kan Manuka Honey være klissete og rennende å påføre fordi det er ren honning.

Sammenligning av Norgesplasters Antibakterielle Honning og Manuka-honning

Honning-produktene akselererer sårheling, forebygger infeksjoner og reduserer risikoen for arrdannelse. I tillegg har de en kjølende effekt og beroliger såret.

Sammenlignet med Manuka Honey er Norgesplasters Antibakterielle Sårsalve beriket med medisinsk honning og vitamin C og E, er skånsom mot huden (svir ikke) og lett å påføre. Tuben inneholder 15g. Norgesplasters Antibakterielle Bandasje, har en hydrogel sårpute som muliggjør fuktig sårheling. Pakningen inkluderer 3 bandasjer for opptil 5 dagers behandling hver.