Vi har behandlet sår siden 1938

Norgesplaster AS oppstod i 1938 som et samarbeid mellom Høie Fabrikker på Mosby og Apothekernes laboratorium i Oslo.

Alt plaster på denne tiden ble laget av tekstil, så det var naturlig å legge produksjonen til Mosby og tekstilbedriften Høie Fabrikker. Salget ble håndtert av Apothekernes Laboratorium i Oslo da det var de som hadde markedskunnskapen.

Tidlig på 70 tallet ble plasterproduksjonen flyttet til Vennesla. Det ble bygget en moderne fabrikk med nytt produksjonsutstyr som gjorde det mulig å fremtstille en rekke forskjellige typer plaster og tape med andre bærematerialer enn tekstil. Dette ble innledningen til en ny æra for Norgesplaster, og utviklingen av hudvennlige produkter som Scanpor bandasjetape og andre tape- og plastertyper ble godt mottatt i markedet. Dette ble også starten på en stadig voksende eksport av halvfabrikata til den medisinske utstyrsindustrien, en nisje som i dag utgjør 65% av omsetningen til 30 land.

Norgesplaster AS har hele tiden satset på å være på høyde med utviklingen i markedet, og i 2017 ble Snøgg AS og Scansport AS innfusjonert i Norgesplaster, noe som kompletterte den eksisterende produktporteføljen til også å omfatte et bredt spekter av førstehjelpsutstyr og sportsmedisinske produkter. Med høyt fokus på produktutvikling gjør dette Norgesplaster til en ledende totalleverandør innen sårbehandling, førstehjelp og sportsmedisin, spesielt for det nordiske markedet. Samtidig utgjør eksportmarkedet en stadig større del av produksjonen.

I 2020 overtok Orkla Wound Care 100 prosent av aksjene i Norgesplaster. Orkla Wound Care har fra før ledende posisjoner innen sårpleie og førstehjelpsutstyr i flere europeiske markeder med sterke merkevarer.

Organisasjon teller i dag nærmere 50 ansatte, og er en solid og godt fundamentert bedrift med langsiktige eiere og en stabil arbeidsstokk. Det er gjort betydelige investeringer de siste årene i lokaler og produksjonsutstyr, og bedriften fremstår moderne og godt utrustet for å møte fremtidens utfordringer.

Kvalitet

I Norgesplaster AS er vi opptatt av kvalitet. Våre moderne produksjonslokaler huser avansert teknologi og produksjonsutstyr, og tilfredsstiller de strengeste krav når det gjelder limbestrykning, kutting og konvertering. Norgesplaster AS er et av selskapene som var tidligst ute med å innføre et kvalitetssystem som sikrer biokompatibiliteten for hudprodukter. Organisasjon, produksjonsprosesser, sporbarhet og identifikasjonssystemer samt CE merking er inkludert i våre kvalitetsprosedyrer.

Våre produksjons- og logistikksystemer ivaretar «just-in-time»-leveranser til europeiske og internasjonale destinasjoner.

Norgesplaster AS er sertifisert i henhold til ISO-standardene – 9001, 14001 og 13485.